Skip to main content

Hotel "Golub Golija" i turistički-ski centar “Odvraćenica”,

kako leti, tako i zimi, tu su za vas, da odmorite, da oporavite i povratite zdravlje, da uživate u blagodetima netaknute prirode, u zdravim šumskim plodovima i pitkoj, okrepljujućoj, izvorskoj vodi, šetajući stazama zdravlja. Da osetite adrenalin safarija Golijom, da se vaša deca bezbrižno igraju u lepom i mirnom prirodnom ambijentu; da nauče da skijaju, a potom da uživaju u skijanju. Da se relaksirate u domaćoj atmosferi hotela “Golija” i hranite se ukusnom, domaćom hranom.

Naš hotel je prvi izgrađeni objekat na ovoj lokaciji, koja se zove Odvraćenica. U svom prvobitnom obliku, izgrađen je još 1952.god, a zatim, kako su vremenske prilike nalagale, obnavljan i renoviran u par navrata, a u sadašnjem obliku, renoviran je 2000.god.

Turistički centar Odvraćenica se nalazi na 130. km od Kraljeva, na 51km od Raške, na 1700 mnv. (Predložili bismo Vam neke izlete na putu ka nama, ukoliko dolazite iz pravca Beograda, obići čuveni manastir Studenica, koji se nalazi na pola puta Kraljevo-Raška, a zatim, isto tako čuvenu i značajnu Petrovu crkvu (crkvu Sv.Petra i Pavla-najstariju na Balkanu) u Novom Pazaru, pa i jednako poznate i velike Đurdjeve Stupove, kod Novog Pazara, kao i nadaleko čuven manastir Sopoćani, u bližoj okolini Novog Pazara. Tu su i poznati srednjovekovni spomenici islamske religije,poznata Altun Alem džamija, tursko kupatilo…) U nastavku, deževskom dolinom, stazama Nemanjića i rodnim krajem Svetog Save, prolazeći kroz divne predele podgolijskog kraja, stižete kod nas, na 32km od Novog Pazara, odličnim asfaltnim putem, do samog hotela. Za turiste koji dolaze sa severa Srbije važi putni pravac Beograd – Kraljevo – Novi Pazar – Golija.

Rekli su o nama:

Veliko hvala našem domaćinu g-dinu Golubu Pendiću i hotelu “Golija Golija” na izuzetnom gostoprimstvu, hrani, uslovima. Sve preporuke svim sportskim klubovima na ovoj divnoj planina, uz domaći sir, kajmak, mleko….i neverovatnu prirodu!
Prva Iskra Barić, Fudbalski tim


Bio sam pre par godina sa decom – rekreativna nastava. Planina je idealna za sve, ali kao i mnogo toga kod nas nije ni približno iskorištena…..Ali treba je svakako obići i osetiti sve njene lepote… Pozdrav ljubaznom osoblju hotela koji su nam za samo 5 dana zalepili koju kilu na stomak..ha,ha,ha..
Branislav Livazović, Kondicioni Trener


Posetili smo Goliju ovog avgusta i uživali u njenim prirodnim lepotama. Uživajte i vi!
Snežana Panjković, Avanturista