Hotel ``Golija`` na Goliji

Hotel „Golija“ je prvi izgrađeni objekat na ovoj lokaciji, koja se zove Odvraćenica. U svom prvobitnom obliku, izgrađen je još 1952.god, a zatim, kako su vremenske prilike nalagale, obnavljan i renoviran u par navrata, a u sadašnjem obliku, renoviran je 2000.god.

Hotel “Golija” radi u sastavu PPD “LJIN” d.o.o iz Raške.

Hote Golija spoljašnji izgled

Turistički centar Odvraćenica se nalazi na 130. km od Kraljeva, na 51.km od Raške, na 1700 mnv.  (Predložili bismo Vam neke izlete na putu ka nama, ukoliko dolazite iz pravca Beograda, obići čuveni manastir Studenica, koji se nalazi na pola puta Kraljevo-Raška, a zatim, isto tako čuvenu i značajnu Petrovu crkvu (crkvu Sv.Petra i Pavla-najstariju na Balkanu) u Novom Pazaru, pa i jednako poznate i velike Djurdjeve Stupove, kod Novog Pazara, kao i nadaleko čuven manastir Sopoćani, u bližoj okolini Novog Pazara. Tu su i poznati srednjovekovni spomenici islamske religije,poznata Altun Alem džamija, tursko kupatilo…)

U nastavku, deževskom dolinom, stazama Nemanjića i rodnim krajem Svetog Save, prolazeći kroz divne predele podgolijskog kraja, stižete kod nas, na 32.km od Novog Pazara, odličnim asfaltnim putem, do samog hotela.

Za turiste koji dolaze sa severa Srbije važi putni pravac Beograd – Kraljevo – Novi Pazar – Golija.

Kako do nas